HOMEMADE LEMONADE ΟΠΩΡΑ
Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και χωρίς πολύ κόπο μια νόστιμη λεμονάδα με 3κιλο ασκό χυμό λεμόνι της ΟΠΩΡΑ:
βήμα 1: Το βασικότερο συστατικό που είναι ίσως και το πιό δύσκολο κομμάτι της διαδικασίας είναι να φτιάξουμε oleo saccharum , να παντρέψουμε δηλαδή τις φλούδες απο λεμόνια με ζάχαρη και τον χυμό των λεμονιών.
1α) Παίρνουμε 10 ζουμερά λεμόνια, τα ξεφλουδίζουμε και βάζουμε τις φλούδες σε ένα βαθή σκεύος (σημαντικό είναι μέσα στο σκεύος να έχουμε προσθέσει ένα στικ βανίλιας για να μας δώσει αρώματα)
1β) Στύβουμε τα λεμόνια μας και μετράμε τα ml του χυμού που έχουμε πάρει και το ρίχνουμε κι αυτό στο σκεύος.
1γ) Προσθέτουμε ισόποση ζάχαρη με τον χυμό λεμονιού (όσο χυμός σε ml τόση ζάχαρη σε gr)
1δ) κλείνουμε το σκεύος και το αφήνουμε για αρκετές μέρες μέχρι να γίνει σιρόπι. Καλό είναι κάθε μέρα να αναδεύουμε τα υλικά μας έστω μια φορά.
1ε) Οταν δούμε οτι είναι έτοιμο το σιρόπι μας το σουρώνουμε και το αποθηκεύουμε σε ενα μπουκάλι.
Βήμα 2: εφόσον έχουμε έτοιμο το oleo saccharum το επόμενο στάδιο είναι να ζυγήσουμε 1800 gr ζάχαρη και μαζί με τον 3κιλο ασκό να αρχίσουμε να χτυπάμε στο μπλέντερ σε παρτίδες (πχ 600 gr ζάχαρη + 1000 ml χυμό) μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κάθε παρτίδα την αποθηκεύουμε σε ένα 5κιλο μπουκάλι και όταν τελειώσει η διαδικασία προσθέτουμε 200 ml oleo saccharum.
Τέλος αναδεύουμε το μπουκάλι καλά και έχουμε έτοιμα σχεδόν 5 λίτρα λεμονάδα τα οποία τα αποθηκεύουμε στο ψυγείο για πολύ μεγάλο διάστημα αν χρειαστεί.
HOMEMADE LEMONADE ΟΠΩΡΑ (lot 5000ml)
Inqredients:
Lemon juise 3000ml
sugar 1800 gr
oleo saccharum 200 ml
Method: blender
HOMEMADE LEMONADE
Inqredients:
Lemon mix 80ml
water / soda water top up
Method: built
Glass: “bucket” 500ml
Garnish: mint top + lemon wedle
Ice: cubes